Je ogen veranderen - net zoals de rest van je lichaam - voortdurend. , maar met deze eenvoudige tips wordt uw ogen gezond houden een fluitje van een cent.

Hoe je ogen op een natuurlijke manier gezond houden?  

De beste manier om je gezichtsvermogen op natuurlijke wijze te verbeteren is door je ogen te geven wat ze nodig hebben om gezond te blijven. Vitamines en gezonde voeding houden je ogen - en de rest van je lichaam - sterk en fit. Luteïne en Vitamine A zijn antioxidanten waarvan is aangetoond dat deze bijdragen aan de gezondheid van de ogen.

Luteïne komt voor in oranje en rood fruit en groene groenten zoals...

·      Frambozen

·      Appelsienen

·      Mango

·      Broccoli

·       Courgette

·       Spruitjes

·       Boerenkool

·       Andijvie

·       Spinazie

Vitamine A vind je dan weer terug in...

·      Zuivel

·      Eieren

·      Wortelen

·      Lever

Vitamine A draagt trouwens ook bij aan een gezonde huid, haar en nagels. Wanneer je ouder wordt is het niet abnormaal dat je zicht achteruitgaat. Vanaf een bepaalde leeftijd wordt lezen vaak moeilijker, vooral wanneer er weinig licht is. Veel mensen hebben dan ook nood aan een leesbril. Moeilijk kunnen lezen bij avondlicht kan wijzen op een tekort aan vitamine A.

Helpen oogoefeningen echt?

Veel oogoefeningen worden beweerd succesvolle manieren te zijn om op een natuurlijke manier het gezichtsvermogen te verbeteren. Hoewel oogtraining wél kan helpen voor ongelijke oogstanden etc. is er geen wetenschappelijk bewijs dat zulke oefeningen de gezondheid van je ogen verbeteren of een invloed hebben op de scherpte van het zicht en dus bijziendheid zouden tegengaan.

Gezonde voeding voor gezonde ogen!  

Gezonde voeding draagt op een natuurlijke manier bij aan een goede gezondheid van onze ogen. Al is er geen wondermiddel dat ervoor zorgt dat je nooit een bril zal moeten dragen. Vanaf een bepaalde leeftijd is het normaal dat je zicht achteruitgaat. Jammer genoeg kunnen we het zicht niet corrigeren zonder hulp van een bril of operatie. Gelukkig hoef je hier geen honderden euro's aan te spenderen. Bij Glazoo plaatsen we namelijk nieuwe brillenglazen in jouw bestaande montuur vanaf €75. Zo blijf jij op elke leeftijd genieten van een kraakhelder zicht!

Ontdek al onze brillenglazen

Kies nieuwe brillenglazen voor je favoriete montuur