Hand die een brillenglas vasthoudt

Onze missie

Zelfde look, beter zicht

Onze missie is om brildragers te helpen hun monturen te behouden, geld te besparen en tegelijkertijd een positieve impact te hebben op onze planeet.

Onze overtuiging is dat helder zicht voor iedereen toegankelijk moet zijn. Daarom hanteren we eerlijke prijzen. Zo kan je genieten van een scherp zicht, zonder de bank te moeten breken én tegelijkertijd bijdragen aan een duurzamere wereld. Samen creëren we een helderdere toekomst voor iedereen.

Het probleem

Hoge kosten én een enorme afvalberg

Meer dan de helft van de Belgen draagt een bril, wat neerkomt op zo'n 5,4 miljoen mensen.  Jaarlijks gaan er dan ook honderdduizenden brillen over de toonbank. Dat zijn enorm veel brildragers die met hoge terugkerende kosten geconfronteerd worden.

De wegwerpcultuur binnen de traditionele optiekwereld creert bovendien een enorme afvalberg en aanzienlijke ecologische voetafdruk. Het feit dat brillen vervaardigd zijn uit diverse materialen maakt ze daarbovenop moeilijk te recycleren.
Hoog tijd voor innovatie!

verschillende brillen in een rek
Nieuwe brillenglazen in een bestaand montuur

De oplossing

Behoud je bril, verander je glazen

We begrijpen hoezeer mensen gehecht kunnen zijn aan hun monturen en we streven ernaar om te voorkomen dat brillen die nog in goede staat zijn, worden weggegooid of vergeten in een kast. Daarom richten we ons uitsluitend op het vervangen van de brillenglazen, ongeacht het merk of model. Ja, zelfs voor die unieke vintage of designer bril die je hebt gevonden op een vlooienmarkt!

Onze partner-opticiens

Om jou te kunnen voorzien van de beste service, werken we samen met enkele opticiens.

Je kan er terecht voor een oogmeting, om je bril fysiek te gaan afgeven en weer op te halen of om een afdruk van je glazen te laten maken zodat je jouw bril niet hoeft te missen. Meer info

We zijn steeds op zoek naar nieuwe opticiens die met ons willen samenwerken. Interesse? Contacteer ons!

verschillende brillen in een rek

Oogmeting nodig?

Onze opticiens staan voor jou klaar! Contacteer ons telefonisch of per mail of vind een opticien in jouw buurt.

Blijf op de hoogte

Ontvang als eerste ons laatste nieuws en straffe promoties.