Zoek je een oplossing voor je gebruikte monturen die thuis in de kast rondslingeren? Gooi ze zeker niet zomaar weg, want er zijn veel leuke alternatieven! Wij zetten enkele mogelijkheden op een rijtje.

Blaas je montuur nieuw leven in

Duurzaamheid in de mode- en kledingsector is a big thing dezer dagen, maar in de optieksector wordt er nog niet zoveel aandacht aan besteed. Nochtans produceert  de brillenindustrie een aanzienlijke hoeveelheid afval. Heb je er al eens aan gedacht om enkel de brillenglazen te laten vervangen, in plaats van een volledig nieuwe bril aan te schaffen? Zo verleng je de levensduur van je bril en draag je bij aan de circulaire economie.

Ga creatief aan de slag!

Misschien heb je nog een oude zonnebril in een kast liggen? Door nieuwe brillenglazen in je bestaande montuur te laten plaatsen, kan je jouw favoriete bril weer dragen. Je kan je zonneglazen zelfs inruilen voor optische glazen- of omgekeerd. Het vintage-model van je oma kan uiterst geschikt zijn als leuke reservebril! Bij Glazoo kan je makkelijk online nieuwe (zonne)glazen voor een oud montuur bestellen. Je stuurt ons gewoon het montuur op en wij zorgen voor de rest!

We doen dat aan erg voordelige prijzen omdat we geloven dat ‘scherp zicht’ een basisrecht is voor iedereen. Kostprijs mag nooit een drempel zijn om met slecht afgestelde, oude of bekraste glazen rond te lopen.

Monturen voor een goed doel

We staan ook open voor donaties van gebruikte monturen en we bezorgen ze aan verschillende ontwikkelingsprojecten. Zo werken we samen met Licht voor de Wereld, Eye for Angola en Stichting Matamba.

Licht voor de Wereld geeft zicht op een betere toekomst.” 26 miljoen mensen in ontwikkelingslanden hebben een vorm van blindheid die te vermijden valt en slechts tien procent van de kinderen met een beperking gaat naar school. Licht voor de Wereld strijdt al 20 jaar om die situatie te verbeteren en ze streven ernaar oogzorg voor iedereen toegankelijk te maken. Zo leiden ze onder meer personeel op en ondersteunen ze oogziekenhuizen. Voorts focussen ze op educatieprogramma’s voor kinderen met een visuele beperking.

Eye for Angola draagt bij aan oogheelkundige hulp in Angola. Door een gebrek aan oogartsen, goed geschoold personeel en degelijke apparatuur zijn veel mensen slechtziend of blind, terwijl het makkelijk had kunnen voorkomen worden. Eye for Angola ondersteunt oogartsen, leidt oogheelkundigen op en voorziet ziekenhuizen van apparatuur.

In 2014 startte Stichting Matamba hun “brillenproject”. Twee keer per jaar reist een opticien naar Tanzania om oogmetingen te doen en de lokale gemeenschap te voorzien van een bril. Die brillen worden ingezameld in Nederland waar ze worden nakeken, schoongemaakt en doorgemeten. Dankzij Stichting Matamba krijgen veel mensen de bril die ze nodig hebben.

Hoe kan je hun missies ondersteunen?

Je kan surfen naar de websites van deze organisaties en een bijdrage doen. Je kan je oude monturen ook naar ons opsturen! Wij zorgen ervoor dat deze op de juiste plaats terecht komen!

Heb jij nog leuke ideeën voor oude monturen? Laat het ons weten!

Ontdek al onze brillenglazen

Kies nieuwe brillenglazen voor je favoriete montuur