Zoek je een oplossing voor de gebruikte monturen die thuis in de kast rondslingeren? Er zijn verschillende manieren om je oude brillen een nieuw doel te geven. Overweeg bijvoorbeeld om je oude montuur van nieuwe brillenglazen te voorzien of doneer ze aan een goed doel. Hier zijn enkele mogelijkheden die we voor je op een rijtje hebben gezet.

Blaas je montuur nieuw leven in

Duurzaamheid is tegenwoordig een belangrijk thema in de mode- en kledingsector, maar in de optieksector krijgt dit nog niet voldoende aandacht. Ondanks dat produceert de brillenindustrie aanzienlijke hoeveelheden afval. Heb je weleens overwogen om alleen de brillenglazen te vervangen in plaats van een geheel nieuwe bril aan te schaffen?

Misschien heb je nog een oude zonnebril ergens in een kast liggen? Door nieuwe brillenglazen in je bestaande montuur te laten plaatsen, verleng je de levensduur van je bril en lever je een bijdrage aan de cirulaire economie. Je kunt zelfs zonneglazen omruilen voor optische glazen, en vice versa. Het vintage-model van je oma kan bijvoorbeeld een uitstekende keuze zijn als leuke reservebril!

Bij Glazoo kun je eenvoudig online nieuwe (zonne)glazen bestellen voor een oud montuur. Stuur ons gewoon het montuur op, en wij regelen de rest! We bieden dit aan tegen voordelige prijzen omdat we vinden dat 'scherp zicht' een basisrecht is voor iedereen, en kosten nooit een drempel mogen vormen om met slecht afgestelde, oude of bekraste brillenglazen rond te lopen. Ontdek onze brillenglazen of kies nieuwe glazen voor je bestaande montuur.

Monturen voor een goed doel

We staan ook open voor donaties van gebruikte monturen en bezorgen deze aan verschillende ontwikkelingsprojecten. We werken samen met organisaties zoals Licht voor de Wereld, Eye for Angola en Stichting Matamba. Het transport naar andere landen zorgt echter ook voor extra belasting van het klimaat, waardoor we de voorkeur geven aan het zo lang mogelijk gebruiken van bestaande brillen.

Licht voor de Wereld

Licht voor de Wereld geeft zicht op een betere toekomst voor 26 miljoen mensen in ontwikkelingslanden met een vermijdbare vorm van blindheid. Ze strijden al 20 jaar om de situatie te verbeteren door onder andere personeel op te leiden en oogziekenhuizen te ondersteunen, evenals educatieprogramma's voor kinderen met een visuele beperking.

Eye for Angola

Eye for Angola draagt bij aan oogheelkundige hulp in Angola door oogartsen te ondersteunen, oogheelkundigen op te leiden en ziekenhuizen van apparatuur te voorzien.

Stichting Matamba

In 2014 startte Stichting Matamba hun "brillenproject", waarbij twee keer per jaar een opticien naar Tanzania reist om oogmetingen te doen en de lokale gemeenschap van brillen te voorzien.

Hoe kun je hun missies ondersteunen? Je kunt een bijdrage leveren door naar de websites van deze organisaties te gaan en een donatie te doen. Ook kun je je oude monturen naar ons opsturen, en wij zorgen ervoor dat ze op de juiste plaats terechtkomen!

Heb jij nog leuke ideeën voor oude monturen? Laat het ons weten!

Toch een nieuwe bril nodig? 

Heb je toch een nieuw montuur nodig? Kijk uit naar duurzame (liefst lokale) opties zoals Yuma labs, Dick Moby, Sea2see, Neubau Eyewear, Friendly Frenchie, ...