Krassen op brillenglazen komen wel vaker voor. Je laat je (zonne)bril per ongeluk vallen of je steekt hem los in je tas op een onbedachtzaam moment. Een ongelukje is snel gebeurd, zeker met zoiets fragiels als een bril. Je brillenglazen beschadigen, gebeurt dus sneller dan je denkt en ook natuurlijke slijtage speelt een rol. Brillenglazen zijn niet goedkoop en dus is het vloeken geblazen wanneer je ontdekt dat je ze hebt beschadigd. Hoe kan je dat nu oplossen?

Kan ik krassen op mijn brilglazen zelf verwijderen?

Ga zeker niet met huis-tuin-keuken-middeltjes aan de slag. Met autowax, baking soda of tandpasta krijg je ze echt niet weg en kan je het zelfs nog erger maken. Een kras is echt een beschadiging in het glas en kan je dus jammer genoeg niet zomaar oplossen met één of ander middeltje.

Brillenglazen dan maar laten herstellen?

Jammer genoeg kan beschadigd glas niet hersteld worden. Als de opticien het glas zou polijsten om de kras eruit te krijgen, zou ook meteen de sterkte van het glas veranderen. Ook zouden de coatings en ontspiegelingslaag verdwijnen en dat krijg je achteraf nooit nog opgelost. Het is dus niet zo eenvoudig om je brillenglazen te laten maken wanneer ze dof of beschadigd zijn.

Moet ik dan meteen een nieuwe bril?

Traditionele ketens of opticiens zullen je een volledig nieuwe bril aanraden omdat het ‘voordeliger’ is. Als je alleen je glazen wil laten vervangen en je originele montuur wil behouden, liggen de prijzen soms opeens veel hoger. Absurd, toch?

Bij Glazoo doen we het anders. Het is bij ons perfect mogelijk om nieuwe glazen te plaatsen in bestaande monturen. Je behoudt je lievelingsmontuur, gaat de strijd aan met de webwerpmaatschappij én je bespaart aanzienlijk. What’s not to like?!

Zie de wereld scherper met Glazoo

We bieden een volledige service aan. Hoe gaat dat in zijn werk?

  • Je bestelt online nieuwe glazen bij onze experten. Je kan ze niet los bestellen, want onze opticiens zorgen ervoor dat je nieuwe glazen vakkundig in je originele montuur worden geplaatst.
  • Je stuurt je montuur met de post naar ons op en wij vervangen de doffe of beschadigde glazen door de nieuwe.
  • Je ontvangt je bril met je nieuwe glazen binnen de 8 dagen bij je thuis. Zo kan je opnieuw extra lang genieten van je lievelingsbril!

We vervangen uiteraard niet alleen beschadigde glazen, maar we helpen je ook voort wanneer je een nieuwe sterkte of andere correctie nodig hebt.

Ontdek al onze brillenglazen

Kies nieuwe brillenglazen

3 tips om krassen te vermijden

Voorkomen is beter dan genezen. Enkele tips voor een lange levensduur van jouw brillenglazen!

  • De manier waarop je je glazen schoonmaakt is van fundamenteel belang, want het bepaalt hoe lang de coatings op het glas meegaan. Gebruik GEEN alcohol doekjes of papieren zakdoekjes om je bril schoon te maken. Dat materiaal maakt steevast piepkleine krasjes waardoor je glazen op lange duur dof worden.
  • Berg je bril steeds op in je brillendoos. Als je hem toch ergens neerlegt, let er dan op dat je hem nooit op de kant van de brillenglazen legt.
  • Ben jij nogal slordig met je bril? Dan kan je kiezen voor een anti-kraslaag. Dit is een coating die een extra hardlaag toevoegt zodat er minder snel krassen op je glazen komen. Natuurlijk is het niet onmogelijk om ze niet te krassen, maar ze zijn wel veel beter beschermd.