Hoe werken verkleurende glazen?

Een bril met verkleurende glazen kan je zowel binnen als buiten dragen. Binnen zijn de glazen van je bril gewoon transparant. Wanneer ze blootgesteld worden aan licht of UV-straling, reageren ze automatisch en veranderen ze binnen een paar seconden van kleur. Wanneer je buiten komt, verandert je transparante bril dus in een zonnebril en worden de glazen donkerder. Ga je terug naar binnen, worden de glazen binnen enkele minuten terug transprant. Hoe sterker het UV-licht, hoe donkerder de getinte brillenglazen. Er is niet per se direct zonlicht nodig om je verkleurende glazen te doen werken. Ook wanneer het bewolkt is, zullen de glazen buiten donkerder van kleur worden.

Wat zijn de voordelen van meekleurende glazen?

Meekleurende glazen zijn buitengewoon praktisch. Een bril met verkleurende glazen is als het ware een optische en een zonnebril in één. Zo wordt wisselen van bril wanneer je je buitenshuis begeeft overbodig. Je hebt immers maar 1 bril nodig, zowel voor binnen als voor buiten. Onze verkleurende brillenglazen met UV-filter beschermen je ogen 100% tegen het zonlicht en schadelijke UV-stralen. Dat is natuurlijk erg praktisch om te fietsen, auto te rijden of gewoon een terrasje te doen. Ook voor op ski-vakantie kunnen meekleurende glazen erg handig zijn! Ze bieden immers 100% UV-bescherming en helpen tegen verblinding & weerkaatsing van het licht op andere oppervlakken zoals bv asfalt of sneeuw.  Ook wanneer je gewoon thuis in de tuin buiten bent, kan een meekleurende zonnebril van pas komen.

Wat is de prijs van verkleurende glazen?

Vanaf €90 heb je al meekleurende glazen in je favoriete bril. Je kan bv een reserve optische bril laten veranderen in een bril met verkleurende glazen. Verkleurende brillenglazen zijn beschikbaar in alle mogelijke sterktes, ook hoge sterktes en voor hoge cylinders. Heb je geen correctie nodig? We hebben ook meekleurende glazen zonder sterkte. Uiteraard zijn  de glazen ontspiegeld en uitgerust met een 100% UV-filter & anti kras laag.

Kunnen jullie verkleurende glazen in elke bril plaatsen?

Absoluut. Bij Glazoo kunnen we verkleurende brillenglazen plaatsen in elk type montuur. Of je nu een zonnebril of een optische bril hebt, een lees-bril of vertebril of een bril met multifocale glazen of glazen zonder sterkte, wij kunnen alle glazen vervangen door meekleurende glazen. Zo hoef je niet meer telkens te wisselen van bril, wanneer je van binnen naar buiten gaat. Je ogen zijn zowel binnen als buiten beschermd, zonder dat je een zonnebril hoeft te dragen.

Meer info over onze verkleurende glazen

Kies nieuwe verkleurende glazen voor jouw favoriete bril