We ontrafelen het mysterie van multifocale brillenglazen (ook wel progressieve glazen genoemd), variërend van €150 tot €1500. De kosten zijn niet willekeurig, maar afhankelijk van diverse factoren zoals merk, materiaal, dikte, coatings en aanvullende opties. Laten we de belangrijkste beïnvloeders eens nader bekijken.

1. Type en kwaliteit van het brillenglas

Een cruciale factor zit hem in het type en de kwaliteit van het glas. Hierbij spelen de duurzaamheid van coatings en levensduur van de glazen een rol. Sommige fabrikanten bieden zelfs een fabrieksgarantie van 1 jaar (waaronder onze glasleverancier). Er zijn diverse soorten multifocale glazen met unieke ontwerpen in de glasopbouw, elk volgens de innovatieve technieken van hun fabrikant. Bovendien kun je kiezen tussen 'Budget' of 'Premium' glazen. Het verschil? Meestal ligt het niet in de kwaliteit maar in de grootte van de 'kijkzones.' Grotere kijkzones vertalen zich naar meer comfort en betere visuele prestaties, waardoor de prijs stijgt.

2. Sterkte van de glazen

Glassterkte speelt eveneens een rol in de kostprijs. Bij hogere sterktes kan maatwerk vereist zijn, wat de kosten opdrijft. Wil je extra dunne glazen of speciale coatings? Ook dat zorgt vaak voor hogere kosten. Zo is er bij randloze monturen vaak extra verdunning nodig, zelfs voor lagere sterktes. Een groef moet worden aangebracht in het glas voor een draad, waardoor het glas op zijn plaats blijft.

3. De Coatings

Laten we de coatings niet vergeten. Hier kun je kiezen uit verschillende opties die ook de prijs kunnen beïnvloeden. Wil je ontspiegeling, krasbestendigheid, blue light filters of specifieke beschermende lagen toevoegen? Deze coatings kunnen de algehele prijs opdrijven.

4. Het merk

Zoals bij kleding, speelt het merk ook bij brillenglazen een rol. Misschien ben je al bekend met namen als Carl Zeiss, Hoya, Essilor, Tokai Optecs of Rodenstock? Hoewel het ene merk bekender is dan het andere, produceren al deze fabrikanten tegenwoordig hoogwaardige brillenglazen. Wij vertrouwen bijvoorbeeld op Tokai Optecs, de enige glasfabrikant met productie in België.

4. Locatie, Locatie, Locatie

De plaats waar je je brillenglazen koopt, kan ook invloed hebben op de kosten. Grote ketens kopen in bulk, waardoor ze lagere basisprijzen kunnen bieden voor standaardglazen. Echter, wanneer je extra opties zoals ontspiegeling en krasbestendige coatings toevoegt, kunnen de kosten snel stijgen. Onafhankelijke opticiens en optometristen hanteren verschillende prijsstructuren voor dezelfde multifocale glazen. Daarom is het verstandig om prijzen te vergelijken voordat je een definitieve beslissing neemt.

Bij Glazoo kun je al nieuwe multifocale glazen voor jouw favoriete montuur krijgen vanaf €175, tot wel 70% voordeliger dan bij traditionele opticiens. We bieden kwaliteit zonder de bank te breken. 😄👓

Bekijk ons aanbod