Een zonnebril op sterkte is de ideale oplossing voor degenen die dagelijks een bril dragen en hun ogen tegen de zon willen beschermen. Maar met zoveel opties beschikbaar, kan het moeilijk zijn om te beslissen welk type glazen het beste bij jouw behoeften past. Kies je voor gepolariseerde of gewone zonneglazen? Zonneglazen met of zonder sterkte? En hoe zit het met dégradé of fotochromatische glazen? In deze blogpost zullen we je helpen het paar te vinden dat perfect bij jouw levensstijl past.

Verschillende soorten zonneglazen op sterkte

Een zonnebril op sterkte kan verschillende soorten glazen hebben, waaronder enkelvoudige en multifocale glazen. Enkelvoudige glazen zijn bedoeld voor mensen die alleen een verte- of leesbril nodig hebben. Multifocale glazen, ook wel bekend als progressieve glazen, zijn geschikt voor mensen die zowel een verte- als een leesbril nodig hebben. Een multifocale zonnebril biedt zowel een verte- als een leesgedeelte in één glas.

Gepolariseerde glazen

Gepolariseerde glazen zijn ontworpen om schittering van oppervlakken zoals water, sneeuw en wegen te verminderen. Dit wordt gedaan door bepaalde golflengtes van licht die schittering veroorzaken, weg te filteren. Gepolariseerde brillenglazen verbeteren je kleurwaarneming en het contrast, waardoor het gemakkelijker wordt om objecten in fel zonlicht te zien. Deze glazen zijn ideaal voor buitenactiviteiten zoals skiën, vissen, hardlopen en kajakken.

Dégradé brillenglazen

Dégradé glazen worden vaak gebruikt in modieuze zonnebrillen, maar zijn ook verkrijgbaar op sterkte. Deze glazen hebben een donkere tint aan de bovenkant van het glas die geleidelijk overgaat in een lichtere tint aan de onderkant. Zo krijg je een speelse kleurovergang. Op zich heeft dit geen speciale functie, het is puur esthetisch. Net als andere zonneglazen bieden ze uitstekende bescherming tegen UV-stralen en verminderen ze vermoeidheid van de ogen door fel zonlicht. Ze zijn perfect voor wie er stijlvol uit wil zien en toch beschermd wil zijn tegen de zon.

Fotochromatische glazen

Fotochromatische glazen (ook wel verkleurende glazen genoemd) zijn alleen donker wanneer ze worden blootgesteld aan ultraviolet (UV) licht. Wanneer je binnen bent, zijn de glazen gewoon transparant. Als je naar buiten gaat, veranderen de transparante glazen als het ware in zonnebrillen. Dit zorgt ervoor dat je niet telkens van bril hoeft te wisselen wanneer je naar buiten gaat. Zo kun je dezelfde bril in alle lichtomstandigheden dragen (zowel binnen als buiten) en blijven je ogen altijd beschermd. Ook voor wie graag buiten sport, zijn de glazen heel geschikt, omdat ze zich geleidelijk aanpassen aan de veranderende lichtomstandigheden gedurende de dag.

Spiegelglazen

Spiegelglazen zijn voorzien van een speciale reflecterende coating. Deze coating wordt aan de voorkant van het glas aangebracht en lijkt op een soort spiegel. Zelf kun je goed door de glazen kijken, maar mensen kunnen jouw ogen nauwelijks tot niet zien door de spiegelglazen. Deze coating vermindert de hoeveelheid licht die de glazen doorlaten met 10-60%. Een zonnebril met spiegelglazen vermindert schitteringen zonder dat de contrasten veranderen. Vaak zijn spiegelglazen verkrijgbaar in felle kleuren. Zo zie je er stijlvol uit en voorkom je dat je ogen geïrriteerd raken door de zon!

Glazen op sterkte voor je eigen zonnebril

Heb je al een zonnebril die je leuk vindt, maar heb je zonneglazen op sterkte nodig? Dan kun je bij Glazoo glazen op sterkte laten maken voor je eigen zonnebril, ongeacht het merk of model!

Via onze website kan je zowel zonneglazen als verkleurende glazen bestellen (vanaf €75 per paar). Ben je op zoek naar gepolariseerde, dégradé zonneglazen of spiegelglazen in een speciale kleur?  Contacteer ons gerust voor een offerte.

Ongeacht wat voor levensstijl je hebt, er is altijd een type zonneglas dat perfect aan je behoeften voldoet!